Під Радою підпалили поліцейський «бобик» під пісню “F*ck The Police”

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Сергій Моргунов / «Бабель»

Під будівлею Верховної Ради, де зараз проходять декілька акцій за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, активісти підпалили поліцейський «бобик» і фаєри.

Коли активісти перекинули палаючий автомобіль, з колонок протестуючих звучала пісня N.W.A “F*ck The Police” (1988).

Сергій Моргунов / «Бабель»

Сергій Моргунов / «Бабель»

Автомобіль придбали перед акцією за $500 наближені до партії «Голос» активісти, розмалювавши його під поліцейський, повідомляє «Громадське».

Під Верховною Радою тривають акції протесту з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Акції протесту також тривають у Львові та Харкові.

Акція протесту у Львові

Ляна Мицько

Під час «години запитань до уряду» Аваков виступив з доповіддю перед народними депутатами щодо перестрілки у Броварах і зґвалтування жінки в поліцейському відділку Кагарлика.

  • 2 червня у Раді почали збір підписів за відставку Авакова. Постанову на той час підписали понад 40 депутатів від «Голосу» і «Слуги народу». Нардеп Інна Совсун («Голос») повідомила, що 5 червня планують зареєструвати проєкт постанови.
  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох працівників поліції — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки та побиття чоловіка. 26 травня суд взяв їх під варту на два місяці без права внесення застави. Вони своєї провини не визнають.
  • Уранці 29 травня у Броварах, поблизу заводу «Торгмаш» сталася масова стрілянина між легальними та нелегальними пасажирськими перевізниками. Поліція виявила понад 60 учасників стрілянини у Броварах, зокрема замовників злочину. 21 учаснику оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за статтею «хуліганство із застосуванням зброї».