«Суд» заарештував українського військового, затриманого росіянами на адмінкордоні з Кримом

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Суд» заарештував українського військового, затриманого росіянами на адмінкордоні з Кримом

Київський районний «суд» Сімферополя заарештував українського військового Євгена Добринського до 1 липня.

Про це повідомляють «Ґрати».

До цього, 2 червня, Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання Добринського за незаконний перетин державного кордону.

На сайті ФСБ пишуть, що він був у стані алкогольного спʼяніння, а також повідомляють про те, що «під час огляду у нього знайшли речовину рослинного походження (імовірно, наркотик), яку направили на експертизу.

У Збройних силах України звинуватили ФСБ у провокації. Там зазначили, що якщо б ця інформація відповідала дійсності, то ФСБ оприлюднила б відеозвернення ще в перший день, а не через три доби. У ЗСУ підкреслюють, що роблять все можливе, щоб повернути Добринського додому.

  • Уранці 30 травня ЗСУ заявили про зникнення військового на адміністративному кордоні з Кримом у районі прикордонного пункту «Чонгар». Неподалік від спостережного поста були «виявлені сліди боротьби».
  • Журналіст Юрій Бутусов заявив, що був викрадений солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський. За його словами, солдат перебував на передовій лінії, а після його зникнення представник російських спецслужб телефонував у батальйон і уточнював особисті дані бійця.
  • Пізніше, 1 червня, голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв заявив, що у зниклого військового не було причин залишати пост або дезертирувати.