ФСБ опублікувала відео затримання та допиту українського прикордонника

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Федеральна служба безпеки Росії опублікувала відео з камер спостереження, на якому український прикордонник Євген Добринський нібито перетнув адмінкордон з Кримом. Про затримання повідомляє пресслужба ФСБ.

У відомстві наголошують, що він був у стані алкогольного сп’яніння, а також повідомляють про те, що «під час огляду у нього знайшли речовину рослинного походження (ймовірно, наркотик), яку спрямували на експертизу».

Також повідомляють, що проти військового порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 322 Кримінального кодексу Росії (незаконний перетин державного кордону).

На відео військовий розповідає, що 29 травня о 22:00—23:00 він пішов у село Сиваш по цигарки, але зустрів місцевих, які вживали алкогольні напої та запропонували йому долучитись.

«Я добровільно пішов по дамбі. Був у стані алкогольного спʼяніння, з собою у кишені наркотична трава, яку дали місцеві. Я був вихідний, зі мною не було мого керівництва», — заявив Добринський.

Напередодні ЗСУ попереджали, що якби ця інформація відповідала дійсності, то ФСБ оприлюднила б відеозвернення першого дня, а не через три доби. «Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам Росії, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями. На відео хлопець виглядає пригніченим. Він промовляє заздалегідь підготовлений текст. Не виключено, що знаходиться під дією спецпрепаратів», — заявили в командуванні.

У ЗСУ підкреслюють, що роблять все можливе для повернення Добринського додому.

  • Вранці 30 травня ЗСУ заявили про зникнення військового на адміністративному кордоні з Кримом в районі прикордонного пункту «Чонгар». Неподалік спостережного поста були «виявлені сліди боротьби».