Голова Херсонської ОДА: У зниклого військового на посту «Чонгар» не було причин для дезертирства

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв заявив, що у військового, який напередодні зник на адміністративному кордоні з Кримом в районі прикордонного пункту «Чонгар», не було причин залишати пост або дезертирувати.

Про це він написав у Facebook.

«Ситуація з нічним зникненням військовослужбовця 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ, який ніс службу на спостережному посту, що розташований поблизу села Чонгар, Херсонської області, наразі з’ясовується. Попередньо відомо, що військовослужбовець не мав причин покидати місце несення служби. На даний час залучені усі відповідні служби, аби якомога оперативніше встановити причини та обставини події», — написав Гусєв.

  • Раніше Служба правопорядку ЗСУ заявила про викрадення військового в районі прикордонного пункту «Чонгар». Неподалік спостережного поста були «виявлені сліди боротьби».
  • Журналіст Юрій Бутусов заявив, що був викрадений солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський. За його словами, солдат знаходився на передовій лінії, а після його зникнення представник російських спецслужб дзвонив у батальйон і уточнював особисті дані бійця.