Папа Римський закликає США до примирення та засуджує расизм і насилля

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Папа Римський закликає США до примирення та засуджує расизм і насилля

Franco Origlia / Getty Images

Папа Франциск закликав до національного примирення в Сполучених Штатах, заявивши, що, попри неприпустимість расизму, вуличне насильство є «саморуйнівним». Про це повідомляє Reuters.

У середу, 3 червня, понтифік наприкінці загальної аудієнції окремими словами звернувся до «братів і сестер у Сполучених Штатах Америки», зазначаючи, що з «великою стурбованістю стежить за болючими соціальними безпорядками», які цими днями сколихнули країну «після трагічної смерті Джорджа Флойда».

«Друзі мої, ми не можемо терпіти або заплющувати очі на расизм в будь-якій формі. Водночас, мусимо визнати, що насильство останніх ночей має характер самознищення та пострілу в себе самих. З насильством нічого не набувається, але багато втрачається», — заявив Папа Римський.

  • Протести в США спалахнули 25 травня після появи відео, на якому поліцейський душив коліном беззбройного Джорджа Флойда. Вони охопили понад 16 штатів, а в більш як 40 містах було введено комендантську годину. Протести супроводжуються мародерством, заворушеннями, пограбунками та насильством. Поліція затримала понад 7 тисяч людей, також є загиблі та вбиті.
  • Президент Дональд Трамп звинувачує у всьому демократів і антифашистів. Він вимагає від губернаторів жорстких рішень і погрожує застосувати війська.