Антоненко вважає «справу Шеремета» кісткою в горлі Авакова. Він розкритикував слова Зеленського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Підозрюваний у вбивстві журналіста Шеремета музикант Андрій Антоненко заявив, що ця кримінальна справа для глави МВС Арсена Авакова зараз як кістка в горлі та на кону стоїть його посада.

Про це Антоненко розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Ця справа зараз — кістка в горлі Авакова. На кону його посада, тому його дії та накази підлеглим можуть бути непередбачувані. На його місці я б зʼясував у підлеглих, хто сфальсифікував матеріали і підсунув йому, таким чином підставивши міністра. У цьому випадку він би дуже ефектно вискочив із цієї ситуації, як уміє це робити — зберіг би і посаду, і репутацію. Але я не можу знати, що він задумав і які будуть наслідки», — сказав він.

Також музикант розповів, що уважно дивився останню пресконференцію президента. Володимир Зеленський, на його думку, фактично відхрестився від своєї відповідальності за участь у брифінгу в грудні 2019 року, коли були названі «винуватці» вбивства Павла Шеремета.

«Я уважно дивився цю пресконференцію і, звичайно, чекав на запитання щодо справи Шеремета. Було видно, що йому було геть незручно від тих запитань. Він фактично відхрещується від своєї відповідальності та каже, що його затягнув на брифінг Аваков. Усю відповідальність Зеленський переклав на нього», — сказав Антоненко.