Суд залишив Юлію Кузьменко під вартою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Суд залишив Юлію Кузьменко під вартою

УНІАН

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора й залишив під вартою підозрювану в убивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко. Про це повідомив її адвокат Тарас Безпалий.

Раніше Безпалий заявляв про відвід судді, але йому відмовили.

22 травня мало відбутися засідання за ініціативою адвоката Кузьменко щодо перегляду запобіжного заходу з тримання під вартою на видачу на поруки, але тоді прокурори не зʼявилися на засіданні, а саму Кузьменко не доставили в суд. Проте на засіданні були присутні колишні та чинні депутати. Зокрема, ексдепутат партії «Народний фронт» Ігор Лапін і депутат фракції «Європейська солідарність» Марія Іонова готові були взяти Кузьменко на поруки.

  • Напередодні стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозри. Андрій Антоненко тепер є не організатором убивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко також є виконавцем, а Яна Дугар — пособником.
  • У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона і закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.