У Росії кількість хворих на коронавірус наблизилася до 400 тисяч людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Росії за добу коронавірус виявили ще в 8 952 хворих. Загальна кількість інфікованих у країні станом на 30 травня зросла до 396 575 людей. Росія посідає третє місце у світі за кількістю хворих.

Про це повідомляє російський Оперативний штаб із протидії COVID-19.

За минулу добу від коронавірусу померла 181 людина, всього з початку пандемії — 4 555.

За добу в країні одужали 8 212 хворих, з початку пандемії — 167 469.

Найбільше інфікованих коронавірусом виявили в Москві — там зафіксували 178 196 хворих.

За даними Університету Гопкінса, у всьому світі станом на 30 травня коронавірус виявили у 5 млн 945 тисяч людей. Померли внаслідок ускладнень від коронавірусу понад 365 тисяч людей, одужали — понад 2,5 млн хворих.

Найбільша кількість інфікованих у США — понад 1,7 млн людей. На другому місці —Бразилія, де виявили понад 465 тисяч хворих.

  • Раніше видання Meduza писало, що у Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. До офіційних списків померлих від коронавірусу потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, чий розтин покаже, що головною причиною смерті став саме COVID-19.
  • 6 травня коронавірус виявили у міністра культури Росії Ольги Любимової. 30 квітня коронавірусом заразився премʼєр-міністр Росії Михайло Мішустін. 19 травня він повернувся до роботи. 25 травня стало відомо, що від коронавірусу одужав речник Путіна Дмитро Пєсков.
  • Голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров спростовує інформацію про те, що заразився коронавірусом. Раніше видання BAZA повідомило, що Кадиров заразився під час відвідування інфікованого чиновника і перебуває у важкому стані в Москві.