Масове вбивство на Житомирщині: підозрюваний відсидів у Росії за скоєння тяжкого злочину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Масове вбивство на Житомирщині: підозрюваний відсидів у Росії за скоєння тяжкого злочину

Національна поліція

Підозрюваний у вбивстві 7 осіб на Житомирщині Анатолій Захаренко відбув покарання в Росії за вчинення тяжкого злочину.

Про це в ефірі «Свободи слова» Савіка Шустера повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, Захаренко має судимість, він був засуджений у Росії за скоєння тяжкого злочину, за який відсидів 7 років. З огляду на це Геращенко заявив, що у слідства немає підстав довіряти версії Захаренка про самозахист.

Також, за словами заступника глави МВС, слідство знає, що Захаренко, вже коли жив в Україні, поводився агресивно під впливом алкоголю. «Слідство вважає сумнівною версію, що Анатолію Захаренку погрожували всі 8 гостей. Трьох із них застрелили уві сні, що повністю спростовує свідчення Захаренка про самозахист. Судячи зі свідчень єдиного очевидця, який вижив, і за попередніми даними слідства, підозрюваний вклав у руки вже вбитих ним людей мисливські рушниці, щоб створити видимість, що йому була загроза», — сказав Геращенко.

Що сталося?

За даними слідства, уночі 22 травня в селі Новоселиця, біля приватних ставків чоловік застрелив із мисливської рушниці сімох осіб. Убитими виявилися учасники Операції обʼєднаних сил. За даними обласної прокуратури, конфлікт між чоловіком і ветеранами АТО виник, коли вони сиділи разом за столом і вживали алкогольні напої. Стрільця затримано, правоохоронці встановлюють причини конфлікту.

При цьому місцеве видання «Житомир.інфо» повідомило, що орендар ставка в Новоселиці, який влаштував стрілянину, фігурував у справі про затримання начальника райвідділу поліції області незадовго до стрілянини. Начальник райвідділу вимагав у чоловіка щомісячних хабарів у 10 тисяч гривень за «невтручання в діяльність із розведення риби».

У поліції заявили, що його затримання не повʼязано з масовим убивством. Правоохоронці не розглядають версію, що вбиті ветерани могли приїхати до стрільця на «розбірки» через затримання начальника райвідділу.