Чорнобильську зону відчуження відкривають для туристів, але за певних умов

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Чорнобильську зону відчуження відкривають для туристів, але за певних умов

Adrian Bliss / Natural History Museum

Чорнобильську зону відчуження офіційно відкривають для відвідування з 1 червня, але будуть певні обмеження через карантин.

Про це повідомили у Державному агентстві з управління зоною відчуження у Facebook.

Обовʼязковою умовою для відвідування буде проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус до зони відчуження та на КПП «Дитятки». Пасажири повинні бути у масках або респіраторах, одноразових рукавичках та мати з собою антисептики для обробки рук.

До відвідування зони відчуження не допускатимуть тих, в кого буде температура тіла понад 37,2, а також симптоми респіраторних захворювань.

Якщо під час проведення температурного скринінгу на КПП «Дитятки» у когось з групи зафіксують підвищену температуру або виявлять ознаки респіраторних захворювань — тоді до зони відчуження не допустять усю групу.

Також будуть обмеження щодо кількості людей у групі — не більше десяти.

На час карантину діятимуть обмеження на відвідування певних обʼєктів. Поки діятиме один маршрут, розрахований на один день — Залісся, Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт «Чорнобиль-2», Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС.

Для уникнення скупчення відвідувачів пересування маршрутом здійснюватимуть за фіксованим графіком руху від моменту прибуття і до завершення візиту.