«Образливо та неприємно». Людмила Ігнатенко заявила, що не давала дозволу HBO розповідати її історію в серіалі «Чорнобиль»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Образливо та неприємно». Людмила Ігнатенко заявила, що не давала дозволу HBO розповідати її історію в серіалі «Чорнобиль»

Людмила Ігнатенко на річниці памʼяті ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС у 1990 році.

Igor Kostin / Sygma via Getty Images

Дружина загиблого пожежника-ліквідатора аварії на ЧАЕС Людмила Ігнатенко, яка стала прообразом головної героїні у серіалі від HBO «Чорнобиль», заявила, що не давала каналу дозволу розповідати її історію. Про це вона розповіла в інтервʼю BBC.

«Коли дізналась, що фільм буде про мене, було образливо та неприємно. ... Я вважаю, що телекомпанія вчинила неправильно, що не зустрілась зі мною. Мені телефонували з Москви, казали: «Ми знімали фільм у Латвії, Києві, не змогли з вами звʼязатись, але хотіли». Це вже на той момент фільм був знятий. Мені запропонували $3 тисячі «просто так», але я поклала трубку, думала, що це фейк», — розповіла Ігнатенко.

За її словами, на сприйняття дзвінка також вплинув той факт, що телефонували з Росії.

Вона додала, що їй неприємно було дивитись деякі кадри з фільму, зокрема, сцену з поховання її чоловіка: «Мені було боляче від неправди у фільмі, що я стою із взуттям у руках. Так, Васю поховали без взуття, але взуття було поруч з ним», — пояснила Ігнатенко.

  • Потік туристів до зони відчуження після серіалу «Чорнобиль» виріс на 40%, однак Державне агентство з управління зоною відчуження (ДАЗВ) не фіксує різкого збільшення кількості туристів.
  • У Києві розробляють туристичний маршрут локаціями зйомок серіалу «Чорнобиль».