В Росії зафіксували новий рекорд добової смертності від коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Росії зафіксували новий рекорд добової смертності від коронавірусу

Міноборони РФ

У Росії за останню добу від ускладнень коронавірусу померли 174 хворих. Це новий добовий рекорд смерності від початку пандемії.

Про це повідомляє російський Оперативний штаб із протидії COVID-19.

За останню добу в Росії коронавірус підтвердили у 8 915 людей у 83 регіонах.

Загалом кількість інфікованих зросла до 362 342 хворих. За увесь період пандемії в Росії померли 3 807 людей.

Росія знаходиться на третьому місці у світі за кількістю випадків коронавірусу.

Останній рекордний показник добової смертності від коронавірусу в Росії зафіксували 24 травня. Тоді за добу померли 153 людини.

Раніше видання Meduza писало, що у Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. До офіційних списків померлих від коронавірусу потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, чий розтин покаже, що головною причиною смерті став саме COVID-19.

Головний позаштатний нарколог МОЗ Росії Євген Брюн заявив, що за три місяці цього року в Росії померло більше людей працездатного віку, ніж за аналогічний період 2019 року, пише Интерфакс.

Так, цього року за три місяці в країні померли 37 346 людей, а за той же період 2019 року — 36 584 людей. Він відзначив значне збільшення смертності в Москві в квітні цього року — 11 846 осіб в порівнянні з торішнім показником, трохи вищим за 10 тисяч.

За його словами, на зростання смертності в цій категорії можуть мати значний вплив наркологічні проблеми, а «не тільки вірусне навантаження».