У Києві за добу коронавірус підтвердили ще у 54 людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Києві за добу коронавірус підтвердили ще у 54 людей

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Києві кількість інфікованих коронавірусом за минулу добу збільшилася ще на 54 людини, з них троє медиків. Кількість підтверджених випадків захворювання станом на 24 травня зросла до 2 623.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За минулу добу захворіли 26 жінок віком від 21 до 81 року, 22 чоловіків від 23 до 81 року, три дівчинки віком 10, 11 та 16 років і троє хлопчиків, яким 2, 12 та 15 рокiв.

До лікарень столиці госпіталізували 16 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.

Найбільше випадків за минулу добу знову виявили в Дарницькому районі — 12 хворих. У Святошинському зафіксували 10 випадків, у Деснянському районі 9 випадків захворювання.

За минулу добу померла одна людина, семеро осіб одужали.

За увесь час пандемії у столиці зафіксували 59 летальних випадків, одужали — 358 людей.

  • Напередодні у Києві розпочали другий етап послаблення карантину. У суботу, 23 травня, о 12:00 у Києві відновив роботу наземний пасажирський транспорт. Метрополітен запрацює 25 травня.
  • Раніше МОЗ повідомляло, що місто Київ та 11 областей не готові до другого етапу помʼякшення карантину, який розпочався 22 травня. У цих регіонах зафіксували велику кількість хворих на коронавірус, високу завантаженість ліжко-місць у медзакладах і слабке охоплення населення тестуванням на коронавірус.
  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.