КМДА: Наземний транспорт запрацює з 12:00, метро почне роботу з 25 травня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
КМДА: Наземний транспорт запрацює з 12:00, метро почне роботу з 25 травня

Marc Kleen / Unsplash

У суботу, 23 травня, о 12:00 у Києві відновлює роботу наземний пасажирський транспорт. Про це на брифінгу повідомив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

Регулярні пасажирські рейси автомобільного транспорту, а також трамваїв і тролейбусів у місті відновлюються за умови перевезення у межах кількості місць для сидіння.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» відновить перевезення пасажирів із 25 травня. Також у понеділок відновлять проведення сільськогосподарських ярмарків.

Окрім того, із 23 травня відновлюють роботу магазини площею до 1 000 кв. м.

У КМДА наголосили, що пасажирів у транспорт будуть пускати лише у масці або респіраторі. Так само маска буде необхідна під час візитів у магазин та на ярмарки.

Проте міністр охорони здоровʼя під час брифінгу заявив, що Київ не готовий до послаблення карантину:

«На сьогоднішній день у місті Києві показник інцидентності перевищує 12, він складає на рівні 15. Тому, якщо ми кажемо про сьогодні, перехід в інший, другий етап помʼякшення поки неможливий. Але я не виключаю, що ситуація може змінитися найближчими днями. Тоді буде прийнято відповідне рішення на регіональній комісії ТЕБ та НС, і може бути змінено».

Раніше повідомляли, що Кличко просив запустити транспорт у Києві, зокрема, метро з 25 травня, хоча МОЗ не дозволяє послабити карантин у столиці.

  • В Україні 11 областей та місто Київ не готові до другого етапу помʼякшення карантину, який розпочався 22 травня. У цих регіонах зафіксували велику кількість хворих на коронавірус, високу завантаженість ліжко-місць у медзакладах і низьке охоплення населення тестуванням на коронавірус.
  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.