Інтервʼю Гордона: Мінветеранів вимагає реакції правоохоронців, Саакашвілі захищає журналіста

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Інтервʼю Гордона: Мінветеранів вимагає реакції правоохоронців, Саакашвілі захищає журналіста

УНІАН

Міністерство у справах ветеранів засудило інтервʼю журналіста Дмитра Гордона з колишнім «прокурором Криму» Наталією Поклонською та «міністром оборони ДНР» Ігорем Гіркіним.

Про це повідомляється на сторінці міністерства у Facebook.

Там підкреслили, що в той в час, коли українському суспільству необхідно консолідуватися та продовжувати боротьбу на всіх фронтах, «інформаційний простір заповнюється пропагандою агресії на Сході України та незаконної анексії Криму».

Міністерство попросило правоохоронців дати оцінку цим інтерв’ю відповідно до чинного законодавства. Окрім цього, Мінветеранів закликало усіх українців аналізувати та критично сприймати інформацію, а також ігнорувати журналістів, які «дозволяють собі такі інтерв’ю».

При цьому, експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі висловився на захист Гордона. «Докоряти журналісту в тому, що він ставить питання, які цікавлять суспільство, найнеприємнішим людям і навіть нелюдям — це просто відгомін совкового минулого, яке вже не працює в сучасному світі», — написав Саакашвілі.

Колишній президент Грузії заявив, що у цьому ефірі Гіркін «дав прямі свідчення проти себе, проти Путіна, проти Російської федерації, і її спецслужб», які будуть використані при отриманні рішення міжнародного суду ООН у справі про анексію Криму й стосовно агресії Росії на Донбасі. «Хоча б заради цього варто було брати це інтервʼю. Кажу це як юрист з досвідом ведення справ в міжнародних судових інстанціях. Дійсно, Гіркін давав і інші інтервʼю, але він точно ще так системно не викривав себе та інших, як його змусив зробити Дмитро Гордон!» — підкреслив голова виконкому Нацради реформ.

  • 11 травня журналіст Дмитро Гордон опублікував на своєму YouTube-каналі інтервʼю з нинішньою депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською, яка у 2014 році, працюючи в органах прокуратури Криму, перейшла на бік окупаційної влади та сприяла анексії Криму.
  • У понеділок, 18 травня, Гордон опублікував інтервʼю з «міністром оборони ДНР» Ігорем Гіркіним, який брав участь в анексії Криму та початку війни на Донбасі.
  • У прокуратурі заявили, що дані будуть використані проти самих Гіркіна та Поклонської.
  • Гордон же заявив, що ці інтервʼю він записував «у співдружності» зі спецслужбами.