Гордон заявив, що інтервʼю з Поклонською та Гіркіним він записував «у співдружності» зі спецслужбами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Журналіст Дмитро Гордон заявив, що записував інтервʼю з експрокурором Криму Наталією Поклонською і колишнім ватажком бойовиків «ДНР» Ігорем Гіркіним «у співдружності» зі спецслужбами України. За його словами, всі ці матеріали вже направлені до Гааги, в Міжнародний суд.

Про це він розповів у своєму відеозверненні.

«Ніхто в Україні не опитував ані Поклонську, ані Гіркіна щодо зради та злочинів, які були скоєні за участі цих людей на території України. Сьогодні флешки з матеріалами цих інтерв’ю перебувають у Гаазі, і ці свідчення Поклонської та Гіркіна стануть одними з основних свідчень у судовому процесі у справі про анексію Криму та розвʼязування кривавої бійні на Донбасі», — сказав Гордон.

Також він звернувся до учасників акції, які біля його офісу розмалювали асфальт. Гордон закликав стерти всі написи і пригрозив їм відповідальністю, заявивши, що всіх людей на акції зафіксували.

  • 11 травня журналіст Дмитро Гордон опублікував на своєму YouTube-каналі інтервʼю з нинішньою депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською, яка у 2014 році, працюючи в органах прокуратури Криму, перейшла на бік окупаційної влади та сприяла анексії Криму.
  • У понеділок, 18 травня, Гордон опублікував інтервʼю з «міністром оборони ДНР» Ігорем Гіркіним, який брав участь в анексії Криму та початку війни на Донбасі.
  • В СБУ пізніше заявили, що перевірять ці два інтервʼю. У прокуратурі заявили, що дані будуть використані проти самих Гіркіна та Поклонської.