Влада Каліфорнії відмовила Ілону Маску в субсидіях. Йому «не довіряють»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Влада Каліфорнії відмовила Ілону Маску в субсидіях. Йому «не довіряють»

Win McNamee / Staff

Каліфорнійська влада відмовила компанії Ілона Маска SpaceX у фінансовій підтримці на суму $655,5 тисячі з фонду зайнятості штату. Про це повідомляє Reuters.

Рада, що ухвалює рішення про субсидії, відмовила Ілону Маску пʼятьма голосами проти двох, ще один член ради був відсутній. Зазначається, що члени ради «не довіряють» Маску після його погроз перевезти завод і штаб-квартиру Tesla до іншого штату. Вони також підкреслили, що SpaceX — це інша компанія, але у неї з Tesla один генеральний директор.

Субсидію планували використати для підготовки 900 працівників і найму ще 300 осіб до проєкту Starlink.

  • Компанія Tesla подала до суду на владу каліфорнійського округу Аламеда через заборону відновити роботу заводу у Фрімонті. Маск також пригрозив перенести штаб-квартиру з Каліфорнії в Техас або Неваду.
  • Пізніше Маск заявив, що завод у Фрімонті починає працювати, попри заборону місцевої влади. Тоді його підтримав Дональд Трамп.
  • Напередодні Каліфорнія скасувала деякі протиепідемічні обмеження. Однак частину повноважень щодо вибору карантинного режиму передали окружній владі. Компанія планувала вивести на роботу 30% працівників 8 травня — наступного дня після розпорядження влади Каліфорнії.