Tesla подала до суду через заборону відновити роботу заводу. Маск пригрозив Каліфорнії перенести штаб-квартиру

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Tesla подала до суду через заборону відновити роботу заводу. Маск пригрозив Каліфорнії перенести штаб-квартиру

Win McNamee / Staff

Американська компанія Tesla подала до суду на владу каліфорнійського округу Аламеда через заборону відновити роботу заводу у Фрімонті під час карантину. Про це повідомляє Reuters.

У позові зазначено, що місцева влада своєю забороною на відновлення роботи порушує закони Каліфорнії і США.

Крім того, напередодні засновник компанії Ілон Маск пригрозив перенести штаб-квартиру з Каліфорнії в Техас або Неваду.

«Чесно кажучи, це остання крапля. Тепер Tesla перенесе штаб-квартиру і майбутні проєкти в Техас або Неваду. Якщо ми взагалі збережемо виробництво в місті Фрімонті в окрузі Аламеда. Це залежатиме від того, як із Tesla будуть поводитися в майбутньому. Tesla — останній автовиробник у Каліфорнії», — наголосив Маск у своєму Twitter.

Напередодні Каліфорнія зняла деякі протиепідемічні обмеження. Однак частину повноважень щодо вибору карантинного режиму передали окружній владі. Компанія розраховувала вивести на роботу 30% працівників 8 травня, наступного дня після розпорядження влади Каліфорнії.

Однак департамент охорони здоровʼя Аламеди заявив, що компанії не дозволено відновити роботу, і якщо завод Tesla запрацює, то це буде порушенням.

Раніше Tesla опублікувала на своєму сайті план повернення до роботи. Зокрема йдеться про онлайн-навчання для персоналу, забезпечення дистанції між працівниками, температурний скринінг і регулярну дезінфекцію приміщень.