Ілон Маск відкриває завод Tesla, попри заборону влади. Його підтримав Дональд Трамп

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ілон Маск відкриває завод Tesla, попри заборону влади. Його підтримав Дональд Трамп

Win McNamee / Staff

Засновник компанії Tesla Ілон Маск заявив, що завод у Фрімонті в каліфорнійському окрузі Аламеда починає працювіати, попри заборону місцевої влади через пандемію коронавірусу. Про це він повідомив у Twitter.

Маск наголосив, що також перебуватиме на виробництві, і якщо когось вирішать затримати за недотримання вимог влади, то просить, щоб це був він.

«Tesla відновлює виробництво сьогодні, всупереч вказівкам округу Аламеда. Якщо когось заарештують, я прошу, щоб це був тільки я», — написав Маск.

В іншому дописі Маск зазначив, що Каліфорнія вже схвалила відкриття всіх інших автокомпаній у США, проте його завод виділили окремо. Він назвав ситуацію дуже заплутаною.

Ілона Маска підтримав президент США Дональд Трамп.

«Каліфорнія має дозволити Tesla та Ілону Маску відкрити завод зараз. Це можна зробити швидко і безпечно!» — написав він в Twitter.

  • Компанія Tesla подала до суду на владу каліфорнійського округу Аламеда через заборону відновити роботу заводу у Фрімонті. Маск також пригрозив перенести штаб-квартиру з Каліфорнії в Техас або Неваду.
  • Напередодні Каліфорнія зняла деякі протиепідемічні обмеження. Однак частину повноважень щодо вибору карантинного режиму передали окружній владі. Компанія розраховувала вивести на роботу 30% працівників 8 травня — наступного дня після розпорядження влади Каліфорнії.
  • Раніше Маск розкритикував карантинні обмеження, назвавши їх «недемократичними».