Netflix випустив трейлер серіалу про мільярдера Епштейна, якого звинувачували в торгівлі людьми

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Стримінговий сервіс Netflix показав трейлер документального фільму про Джеффрі Епштейна — покійного мільярдера-фінансиста, якого звинувачували в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації.

Чотири епізоди про Епштейна та його справу вийдуть на Netflix 27 травня. Режисером серіалу стала Ліза Брайант, а виконавчим продюсером — Джо Берлінґер, який відомий за фільмами про реальні злочини.

Справа Епштейна

Хронологія звинувачень проти Джеффрі Епштейна

  1. На Епштейна в поліцію заявили батьки 14-річної дівчинки. За їх словами, він чіплявся до їхньої дочки в своєму будинку в Палм-Біч (Флоріда). Поліція обшукала будинок і виявила безліч фотографій дівчат.

  2. Мільярдерові пред'явлені звинувачення в кількох випадках статевого зв'язку з неповнолітніми.

  3. Адвокати Епштейна уклали угоду зі слідством. Він погодився визнати себе винним за двома звинуваченнями в проституції. В обмін він і його спільники отримали імунітет від федеральних звинувачень у торгівлі людьми.

  4. Відбував покарання у в'язниці.

  5. Заарештований за звинуваченням у торгівлі дітьми і змові з метою здійснення торгівлі людьми. Слідство вважає, що Епштейн схилив до сексу десятки неповнолітніх дівчат.

Уперше Джеффрі Епштейна заарештували у 2008 році. Він був засуджений за секс з неповнолітніми і за організацію проституції. Після 13 місяців у вʼязниці фінансист уклав угоду з прокуратурою і вийшов на свободу. У 2019 році йому висунули нові звинувачення — у торгівлі людьми.

На початку липня стало відомо, що ФБР виявило в записній книзі Епштейна тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів. Зокрема, там були імена колишнього премʼєр-міністра Великої Британії Тоні Блера, лідера групи The Rolling Stones Міка Джаггера, мільярдера Річарда Бренсона, барона і політика Лейбористської партії Пітера Мандельсона, герцогині Йоркської Сари Фергюсон та інших відомих осіб Сполученого Королівства. Це запустило низку звинувачень і підозр на адресу відомих особистостей у тому, що вони могли користуватися послугами Епштейна.

Мільярдера затримали 7 липня, а вже 10 серпня Епштейн вчинив самогубство в тюрмі. Його тіло знайшли в камері, де він відбував покарання.