Головреда «Слідство.Інфо» Бабінець допитали в поліції. Вона свідок у справі про можливе стеження за експослом США

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Головну редакторку проєкту журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» Ганну Бабінець допитали в поліції, і вона заявила, що перебуває в статусі свідка у справі про можливе стеження за колишнім послом США в Україні Марі Йованович.

Про це пише «Слідство.Інфо».

За її словами, допит тривав близько 30 хвилин. Вона відповіла на всі запитання слідчого, але деталі розкрити не може. За словами Бабінець, вона не володіє жодною інформацією щодо цієї справи, яка могла б допомогти слідству. Єдиний звʼязок зі справою, за її словами, — надісланий запит нардепу від «Слуги народу» Олександру Дубінському щодо його імовірних контактів з Рудольфом Джуліані, адвокатом Дональда Трампа і фігурантом справи про імпічмент.

«Я пішла на цей допит тільки для того, щоб продемонструвати, що нам нема чого приховувати. І щоб моя неявка не стала підставою для вилучення документів або обшуків в офісі проєкту «Слідство.Інфо», — заявила Бабінець.

Про що йдеться?

Напередодні стало відомо, що поліція викликала на допит головного редактора «Слідства.Інфо» Ганну Бабінець. Згідно з текстом повістки, Бабінець викликають у справі за ч. 2 статті 163 (Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами звʼязку або через компʼютер) Кримінального кодексу.

Редакція «Слідства.Інфо» пояснила, що отримала також листа з питаннями, які цікавлять правоохоронців. «Ці питання стосуються запиту на інформацію, надісланого агентством «Слідство.Інфо» народному депутату Олександру Дубінському в грудні 2019 року. Вони стосувалися його можливих зустрічей з фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа, зокрема імовірних контактів із Рудольфом Джуліані», — повідомило видання.