«Санкціоноване владою залякування». OCCRP відреагував на виклик головреда «Слідства.Інфо» Бабінець на допит

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міжнародний проєкт з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) закликав українську владу припинити переслідування редакції «Слідства.Інфо».

Про це йдеться в повідомленні організації.

«Це санкціоноване державою залякування ЗМІ з боку уряду, який має довіру від народу для викорінення корупції за підтримки західних демократій. Цей випадок є прямим зазіханням на свободу слова і демократію в Україні», — заявив співзасновник OCCRP Дрю Салліван. Він також назвав те, що відбувається, «політичними іграми» і закликав владу припинити розслідування.

Про що йдеться?

Напередодні стало відомо, поліція викликала на допит головного редактора «Слідства.Інфо» Ганну Бабінець. Згідно з текстом повістки, Бабінець викликають у справі за ч. 2 статті 163 (Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами звʼязку або через компʼютер) Кримінального кодексу.

Редакція «Слідства.Інфо» пояснила, що отримала також листа з питаннями, які цікавлять правоохоронців. «Ці питання стосуються запиту на інформацію, надісланого агентством «Слідство.Інфо» народному депутату Олександру Дубінському в грудні 2019 року. Вони стосувалися його можливих зустрічей з фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа, зокрема, імовірних контактів з Рудольфом Джуліані», — повідомило видання.