Головну редакторку «Слідства.Інфо» Бабінець викликали на допит через запит нардепу Дубінському

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Головну редакторку «Слідства.Інфо» Бабінець викликали на допит через запит нардепу Дубінському

Facebook / Anna Babinets

Головну редакторку проєкту журналістських розслідувань «Слідство. Інфо» Ганну Бабінець викликали на допит до поліції через запит, який редакція надіслала нардепу Олександру Дубінському («Слуга народу»).

Про це повідомляється на сайті проєкту.

Згідно з текстом повістки, Бабінець викликають у справі за ч. 2 статті 163 (Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер) Кримінального кодексу.

Повістку підписала слідча Ільміра Чередник. За її підписом до редакції прийшов ще один лист із запитаннями до «Слідства.Інфо». «Ці питання стосуються запиту на інформацію, надісланого агенцією «Слідство.Інфо» народному депутату Олександру Дубінському у грудні 2019 року. Вони стосувалися його можливих зустрічей з фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа, зокрема ймовірних контактів із Рудольфом Джуліані», — пише видання.

слідство.інфо

слідство.інфо

«За 17 років, що я працюю журналісткою, ще ніколи не ходила на допит у поліцію за те, що написала запит народному депутату. Але обов’язково піду з юристом. Усе знімемо на відео і покажемо, як Головне слідче управління розслідує такі резонансні справи, як запит народному депутату Олександру Дубінському, і допитує через це журналістів-розслідувачів», зазначила Бабінець, додавши, що агенція надасть справі максимально широкий розголос як усередині країни, так і на міжнародному рівні.