Тищенко відхрестився від своїх слів про «штаб» у ресторані «Велюр» і не знає, чому туди приходили нардепи та інші гості

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко, який володіє рестораном «Велюр», спростував свої ж слова про те, що в закладі нібито розташований «штаб». Також він не знає, чому до його ресторану приходили нардеп Антон Яценко та інші гості. Про це Тищенко розповів в інтерв’ю «Українській правді».

«Ні, у мене нема у «Велюрі» штабу. «Велюр» — це ресторан, який працював на винос з першого дня цієї проблеми, яка прийшла в нашу країну. Це штучно створений скандал», — заявив він.

Нардеп заявив, що його слова про роботу штабу неправильно зрозуміли.

«Ви можете зайти в мій Instagram. Я пишу, що всі ресторани працюють на доставку, дотримуючись усіх правил; у «Велюрі» буваю по роботі штабу або для персональних зустрічей. Розумієте, у чому казуїстика вирваних з тексту слів?» — сказав Тищенко.

На запитання, що в ресторані робив нардеп Антон Яценко, Тищенко відповів: «Я не можу контролювати дії народного депутата Яценка». Він також каже, що Віталій Кисіль, який працює в «Метінвесті», з ним не зустрічався.

«Вони не до мене приїжджали. Мені нема чого приховувати, я відкрита людина, мене знає вся країна. Київ мене знає, всі мене знають, і я знаю в Києві всіх», — додав Тищенко.

Також Тищенко стверджує, що в нього не було розмови з президентом Володимиром Зеленським щодо скандалу з рестораном.

«Із президентом? Про «Велюр»? Ви жартуєте зараз? […] Мої всі розмови повʼязані безпосередньо зі штабом міста Києва, безпосередньо з отриманим фідбеком про те, що добре робиться для Києва, що погано робиться для Києва, чи розуміють кияни ту роботу, яка робиться для Києва», — розповів нардеп.

Що трапилось?

Журналісти проєкту Bihus.info повідомили, що під час карантину ресторан нардепа «Слуги народу» Миколи Тищенка відвідують відомі в політичних колах люди. Зокрема, нардепи Антон Яценко й Олександр Кабанов, Віталій Кисіль (працює в компанії «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова) та інші.

Згодом нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторани та не заходив у «Велюр». Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, проте заходив «до свого друга Колі».

Журналісти намагалися забронювати столик, але в ресторані їм відповіли, що заклад зачинено через карантин.

Згодом Тищенко запевнив, що заклад не працює для відвідувачів, але там проходять «особисті зустрічі».

«Так, справді в ресторані «Велюр» іноді проходять особисті зустрічі. По складах читайте — «особисті зустрічі». Поодинокі зустрічі. Це своєрідний такий штаб. Але ресторан не працює для відвідувачів», — заявив тоді Тищенко.