Поліція перевірила ресторан нардепа Тищенка. Відвідувачів у ньому не застали

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція Києва перевірила ресторан «Велюр» народного депутата від «Слуги народу» Миколи Тищенка після повідомлення ЗМІ про те, що заклад працює, порушуючи карантин.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Правоохоронці заявили, що під час візиту відвідувачів у ресторані не було. Адміністратору розʼяснили норми карантину та взяли у нього зобовʼязання працювати тільки в онлайн-режимі.

Що сталося?

Журналісти проєкту Bihus.info повідомили, що під час карантину ресторан нардепа «Слуги народу» Миколи Тищенка відвідують відомі в політичних колах люди. Зокрема, нардепи Антон Яценко й Олександр Кабанов, Віталій Кисіль (працює в компанії «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова) та інші.

Згодом нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторани та не заходив у «Велюр». Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, але заходив «до свого друга Колі».

Журналісти намагалися забронювати столик, однак їм у ресторані відповіли, що заклад закрито через карантин.

  • Тищенко, який володіє рестораном «Велюр», запевнив, що заклад не працює для відвідувачів, але там проходять «особисті зустрічі».
  • Народні депутати міжфракційного обʼєднання «За ФОП» у Верховній Раді звернулися до премʼєр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією дозволити роботу літніх майданчиків у закладах громадського харчування під час карантину.
  • Тищенко пізніше подякував журналістам Bihus.Info і закликав Кабінет міністрів дозволити роботу закладів.