«Робимо спільну справу». Нардеп Тищенко подякував журналістам і закликав Кабмін відкрити заклади харчування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Нардеп «Слуги народу» Микола Тищенко подякував журналістам Bihus.Info за розслідування щодо його ресторану і закликав Кабінет міністрів дозволити роботу закладів громадського харчування.

Про це Тищенко написав в Instagram.

«Дякую Денису Бігусу за роботу. Контроль влади необхідний. Робимо одну спільну справу — міняємо країну», — написав нардеп.

При цьому Тищенко поскаржився, що через карантин сьогодні працює лише великий бізнес, а середній і малий «вмирає». Заступник голови фракції «Слуги народу» закликав Кабінет міністрів розробити чіткі правила та дозволити відкриття «ринків, невеликих магазинів, кафешок, кондитерських, ресторанів». «Міським та обласним влади — забезпечити контроль їхньої роботи, відповідно до встановлених норм і правил», — додав нардеп.

Що сталося?

Журналісти проєкту Bihus.info повідомили, що під час карантину ресторан нардепа «Слуги народу» Миколи Тищенка відвідують відомі в політичних колах люди. Зокрема, нардепи Антон Яценко й Олександр Кабанов, Віталій Кисіль (працює в компанії «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова) та інші.

Згодом нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторани та не заходив у «Велюр». Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, але заходив «до свого друга Колі».

Журналісти намагалися забронювати столик, однак їм у ресторані відповіли, що заклад закрито через карантин.

  • Тищенко, який володіє рестораном «Велюр», запевнив, що заклад не працює для відвідувачів, але там проходять «особисті зустрічі».
  • Народні депутати міжфракційного обʼєднання «За ФОП» у Верховній Раді звернулися до премʼєр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією дозволити роботу літніх майданчиків у закладах громадського харчування під час карантину.