Посольство Британії заявляло, що для виїзду українців за кордон треба дозвіл від МЗС. Міністерство заперечує

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Закон не встановлює жодних обмежень щодо виїзду громадян України за кордон. Про це «Бабелю» повідомили в МЗС.

В умовах протидії поширенню коронавірусу в Україні уряд ухвалив рішення закрити окремі пункти пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення. Внаслідок цього МЗС повідомило іноземним посольствам в Україні про закриті пункти пропуску, які тимчасово не працюють.

«Іншої інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання від Міністерства закордонних справ України дозволів на виїзд громадян України, зокрема, тих, які мають посвідки на постійне проживання за кордоном, МЗС не давало», — зазначили в міністерстві.

Що сталось?

7 травня посольство Великої Британії в Україні повідомило, що МАУ планує виконати рейс із Києва до Лондона. Проте, посилаючись на МЗС України, посольство зазначило, що вилетіти зможуть тільки українці з постійним місцем проживання в іноземних країнах та за дозволом від МЗС.

Посольство Британії заявило, що підтримає цей процес та надасть міністерству необхідну інформацію про заплановану подорож і деталі статусу проживання громадянина у Великій Британії.

  • Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обмежень на виїзд для трудових мігрантів немає. Через пандемію проблема полягає тільки в логістиці.
  • Також президент Зеленський заявив, що виїзд українських працівників за кордон не буде блокуватися за умови, якщо країни-замовники надаватимуть контракт на роботу щонайменше на три місяці.