«Намагався стати правильним патріотом». Ультрас «Чорноморця» виступили проти акцій на підтримку Стерненка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Намагався стати правильним патріотом». Ультрас «Чорноморця» виступили проти акцій на підтримку Стерненка

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Фанати футбольного клубу «Чорноморець» закликали вболівальників інших команд відмовитися від акцій на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомляється на сторінці фанів у Facebook.

«Цього персонажа, Стерненка, на чий захист закликає стати вся наша фанатська спільнота, в Одесі знають за справами, де він спробував стати правильним патріотом, але нічим, окрім лицемірства щодо тих, хто його знав, і звʼязками з розповсюдженням наркотиків, він не запамʼятався», — йдеться в повідомленні.

У заяві наголошується, що люди, які закликають підтримати Стерненка, «переслідують свої особисті інтереси або ж страждають недоумкуватістю», і жодна з причин «не дає їм право перетворювати всю фанатську культуру на махновщину».

«З усього вищесказаного, закликаємо весь фанатський актив країни утриматися від будь-яких рухів в його сторону, які в цей нелегкий час для нашої країни лише дискредитують нас в очах суспільства й Україну в цілому», — резюмували вболівальники.

Справа Стерненка

На одеського активіста Сергія Стерненка було скоєно три замахи. 7 лютого 2018 року Стерненко після першого нападу отримав струс мозку, а також різану рану лівого стегна. 1 травня того ж року в нього стріляли з газового пістолета. Стерненка поранили в потилицю, але він зміг затримати нападника. 25 травня в Одесі на Стерненка напали втретє. Під час інциденту він смертельно поранив одного з нападників. У замахах активіст звинувачує одеську владу, зокрема мера міста Геннадія Труханова.