«Що це за Середньовіччя?» Садовий пояснив, чому заступився за мера Черкас після «привіту» від Зеленського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що публічний тиск на міського голову Черкас Анатолія Бондаренка, який висловив думку громади, є неприпустимим.

Про це він розповів в інтерв’ю «Бабелю».

«Якщо до нього прийшли 100-200 підприємців зі своїм болем, він повинен на це реагувати. Державна влада, замість того щоб допомогти, розібратися, скерувати свого представника, починає через центральні канали пальчиком так, знаєте, показувати: «Ні-ні-ні, ти там, будь ласка, не запливай за буйки». Що це за Середньовіччя, перепрошую? Ви бачили щось подібне в Європейському Союзі чи в інших країнах? Такого ніде немає», — наголосив Садовий.

Крім того, мер Львова вважає некоректними публічні дебати між керівництвом держави і міськими головами під час пандемії.

«Це шкодить справі, і цим, однозначно, скористаються вороги України. Я би хотів, щоби цей кейс був закритий. Щоб, наприклад, президент зателефонував меру, з ним поспілкувався — і питання врегулювали», — каже Садовий.

На його думку, пандемія оголила дуже серйозні проблеми і всі «побачили рівень фаховості людей, які працюють у центральних органах влади».

«Для багатьох відкриття, що є міста і вони щось роблять. Насправді, дуже часто з боку Кабміну чи Офісу президента дивляться на мерів як на мале пиво. Вони мають бути в субординації, ходити струнко, виконувати всі команди. Мера обирає громада. І люди до нього йдуть. Не до президента, не до міністра, не до губернатора. Президент має захищати органи місцевого самоврядування. Володимир Зеленський це зрозумів, його риторика зараз змінилася. Дай Бог, щоб це зрозуміли й міністри — що вони не начальники великого розряду», — сказав мер Львова.