АМКУ відкриє провадження проти «Епіцентру». Ще вивчать порушення у «відомих київських ресторанах»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Антимонопольний комітет після отримання копій протоколів Нацполіції порушить справу проти мереж «Епіцентр» і «Нова лінія» за фактом торгівлі забороненими товарами під час карантину. Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький у Facebook.

«АМКУ отримав підстави для початку дослідження. З точки зору антимонопольного законодавства, робота «Епіцентру» і «Нової лінії» під час карантину є отриманням неправомірної переваги над конкурентами. Абсолютна більшість непродовольчих торгових мереж та окремих магазинів виконали приписи і призупинили діяльність задля зменшення ризику поширення коронавірусу», — розповів Хмельницький.

Він пояснює у своїй колонці на Цензор.Нет, що у випадку, якщо дослідження АМКУ підтвердить факти порушення конкурентного законодавства, «Епіцентр» оштрафують розмірі до 5% від доходу за 2019 рік.

За його словами, схожа ситуація і з «окремими відомими київськими ресторанами». «Збираємо матеріали й зважуємо можливості правозастосування. І перевіримо будь-які інші компанії, якщо матимемо підстави вважати, що вони вчинили аналогічні порушення», — повідомив Хмельницький.