Заступник глави ОП Трофімов назвав «листування» з мером Черкас фейком та політтехнологіями

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Заступник глави ОП Трофімов назвав «листування» з мером Черкас фейком та політтехнологіями

Перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов заперечує, що листувався з міським головою Черкас. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Переписка, яка нібито мала місце між мною та мером Черкас, — це повний фейк. Я не спілкуюся з людьми в такій манері взагалі. На поширених у медіа фото — не мій телефон, мій месенджер виглядає не так. Там навіть моє фото явно взяте з інтернету», — заявив Трофімов.

За його словами, такі інформаційні «вкиди» — це політичні технології, які використовують для «просування себе».

Заступник Офісу президента наголосив, що не підтримує послаблення карантину в Черкасах, а якщо міський голова має пропозиції, як допомогти місцевому бізнесу, він мав би звернутись до премʼєр-міністра та представників уряду з ідеями.

Про що йдеться?

Напередодні міська рада Черкас із 1 травня послабила карантин. Рішення ухвалили у звʼязку з численними зверненнями підприємців, які зазнають величезних збитків. Відчиняться парки та літні майданчики ресторанів, салони краси, майстерні.

Пізніше стосовно мера міста порушили кримінальну справу, а міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Бондаренко «загрався». Мер пояснив рішення про послаблення карантину тим, що так «установили соціальну справедливість».

Згодом президент Володимир Зеленський попередив Бондаренка та очільників українських міст про відповідальність за дострокове послаблення карантину, передавши «полумʼяний привіт» від МВС та СБУ.

  • 1 травня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що отримав повідомлення з погрозами нібито від першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова.
  • В Офісі президента заявили, що Трофімов не спілкувався з Бондаренком.