Мер Черкас стверджує, що йому погрожували з Офісу президента. Там кажуть, що він став жертвою пранку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що отримав повідомлення з погрозами нібито від першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова. Про це він повідомив у Facebook, опублікувавши світлину повідомлення.

«Наступного разу будуть не привіти, а дії. Я Вас останній раз попереджаю і раджу заспокоїти свої таланти», — йдеться у повідомленні, оприлюдненому Бондаренком.

«Моя відповідь: Ви забули, в якій країні живете», — додав мер до свого посту.

В Офісі президента вже відреагували на його пост, стверджуючи, що Трофімов не спілкувався за допомогою повідомлень.

«Вочевидь, міський голова став жертвою банального пранку і зробив із цього поспішні політичні висновки», — заявили в ОП.

При цьому додали, що цей факт ніяк не вплине на перебіг подій і дії мера та виконкому щодо послаблення карантину у місті «одержати належну юридичну оцінку».

«Згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади та місцеве самоврядування повинні діяти виключно у відповідності до визначених законом повноважень», — додали в ОП.

Про що йдеться?

Напередодні міська рада Черкас із 1 травня послабила карантин. Рішення ухвалили у звʼязку з численними зверненнями підприємців, які зазнають величезних збитків. Відчиняться парки та літні майданчики ресторанів, салони краси, майстерні.

Пізніше стосовно мера міста порушили кримінальну справу, а міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Бондаренко «загрався». Мер пояснив рішення про послаблення карантину тим, що так «установили соціальну справедливість».

Згодом президент Володимир Зеленський попередив Бондаренка та очільників українських міст про відповідальність за дострокове послаблення карантину, передавши «полумʼяний привіт» від МВС та СБУ.