Коронавірус призвів до найбільшого в історії падіння ринку смартфонів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Коронавірус призвів до найбільшого в історії падіння ринку смартфонів

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Через пандемію коронавірусу світовий ринок продажу смартфонів переживає найбільший спад в історії.

Про це пише The Verge.

За даними аналітичної групи Counterpoint Research, світовий ринок у першому кварталі поточного року скоротився на 13%. Наголошується, що вперше з 2014 року продажі смартфонів впали нижче від 300 млн одиниць за квартал. Зазначається, що пандемія COVID-19 зруйнувала ознаки будь-якого відновлення, які ринок почав демонструвати в останньому кварталі 2019 року.

Насамперед, на думку аналітиків, скорочення обумовлено ринком Китаю, де продажі впали на 27%. Перебої в Китаї, який став першим епіцентром коронавірусу, також вплинули на поставки смартфонів та компонентів для інших виробників обладнання, що, відповідно, вплинуло на світові поставки. У Counterpoint вважають, що в подальшій перспективі це може призвести до того, що виробники будуть диверсифікувати свій ланцюжок поставок за регіонами.

Серед виробників Samsung, Huawei та Apple, як і раніше, складають трійку лідерів, причому Apple демонструє найменше скорочення поставок у річному обчисленні. При цьому аналітики відзначили зростання компанії Xiaomi, яка вперше зайняла 10% світового ринку.

CounterpointResearch.com