Bloomberg: Пандемія коронавірусу може тривати два роки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пандемія коронавірусу, ймовірно, може тривати два роки й не буде повністю контрольована доти, доки дві третини населення Землі не отримають імунітет. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дослідження Центру з вивчення інфекційних захворювань (CIDRAP) при Університеті Міннесоти (США).

Дослідники вважають, що вірус буде контролювати складніше, ніж грип — через те, що інфіковані люди можуть бути безсимптомними. На думку авторів, пандемія коронавірусу може продовжуватися циклічно та тривати й після 2022 року.

«Пандемія коронавірусу завершиться не скоро, і люди повинні бути готові до можливих періодичних спалахів захворювання протягом наступних двох років», — наголошують автори дослідження.

Центр з вивчення інфекційних захворювань (CIDRAP) займається питаннями забезпечення готовності громадської охорони здоровʼя та реагування на інфекційні захворювання, що виникають. Заснований у 2001 році. Доповідь написали директор CIDRAP Майкл Остергольм, медичний директор Крістен Мур, історик громадського здоров’я Університету Тулейн Джон Баррі та епідеміолог Гарвардської школи громадського здоров’я Марк Ліпшич.