«Схеми»: У Києві попри карантин працюють бутік-ресторан і готель Hyatt. Туди ходять депутати та друг Авакова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві попри карантин для VIP-персон працюють бутік-ресторан Sanahunt, пʼятизірковий готель Hyatt і ресторан «Купецький двір» у Конча-Заспі. Вони відкривають свої двері для друга та бізнес-партнера міністра внутрішніх справ Авакова Ігоря Котвіцького, депутата і члена комітету Ради з питань бюджету Валерія Лунченка, а також для депутата від ОПзЖ Вадима Столара.

Про це йдеться в розслідуванні проєкту «Радіо Свобода» «Схеми: Корупція в деталях».

За даними журналістів, Котвіцький регулярно проводить зустрічі в готелі Hyatt, робота якого згідно з постановою КМДА повинна бути обмежена, і приїжджає на територію Sanahunt, де також розташований ресторан Sanahunt Lounge, який нібито працює лише в режимі «з собою».

Котвіцького на вході в готель бачили мінімум тричі. Один раз (8 квітня) він був разом з Лунченком. Вийшовши з готелю, вони поїхали у Sanahunt, де пробули близько двох годин.

Журналістам у готелі заявили, що заходи на їхній території не проводяться та заборонені, а в ресторані сказали, що вʼїзд на територію закритий.

За даними журналістів, Котвіцький під час карантину також регулярно відвідував МВС — зокрема, 9, 14 і 22 квітня. Усім відвідувачам працівники міністерства вимірювали температуру, Котвіцького та його охорону не перевіряли, а вартовий на воротах віддавав честь.

Що стосується Столара — друга мера Віталія Кличка — він був помічений біля ресторану «Купецький двір» 23 квітня. На питання журналістів він відповів, що просто гуляв у лісі.

У його компанії помітили столичного чиновника часів минулого мера Черновецького Дениса Комарницького.