Кабмін призначив новим головою податкової Олексія Любченка. Аудиторську службу очолив Геннадій Пліс

Автори:
Вікторія Мартинюк, Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів призначив новим головою Державної податкової служби Олексія Любченка. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 29 квітня, повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

Пізніше міністр фінансів Сергій Марченко в коментарі Інтерфакс-Україна заявив, що голова податкової служби підпише контракт тільки на період карантину, після якого буде проведено конкурс. Крім того, Любченко через 10 днів має подати стратегічний план роботи.

У 2009—2011 роках Любченко обіймав посаду заступника голови Державної податкової адміністрації. До цього, у 1999—2003 роках працював першим заступником голови податкової адміністрації в Кіровоградській області, а з 2003 по 2005 рік очолював податкову адміністрацію Черкаської області. Після цього він став заступником голови Кіровоградської ОДА. У 2015 році Любченко претендував на посаду глави Державної фіскальної служби України.

Кабмін також призначив голову Державної аудиторської служби. Посаду отримав Геннадій Пліс. Він також обраний на період карантину і зможе потім взяти участь в конкурсі. Пліс із січня 2016 року по грудень 2017-го був першим заступником голови КМДА Віталія Кличка.