Кабмін через карантин дозволив призначити главу податкової служби без конкурсу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кабінет міністрів дозволив призначити голову і заступника голови Державної податкової служби без конкурсу — через укладення контракту. Конкурс відбудеться після карантину, поки нового очільника оберуть за результатами співбесіди, йдеться у відповідному розпорядженні уряду від 24 квітня.

«Погодитися з пропозицією міністра фінансів Марченка С. щодо необхідності призначення на вакантну посаду голови Державної податкової служби шляхом укладення контракту про проходження державної служби», — зазначено в розпорядженні.

Співбесіду з кандидатами на посаду проводитиме перший заступник міністра фінансів Улютін.

Під час ухвалення нової редакції бюджету 13 квітня депутати схвалили особливий режим призначення державних службовців. Якщо обрана на конкурсі кандидатура не зайняла вакантне місце, тоді держслужбовці можуть призначатися на контрактній основі на період карантину. Після завершення карантину має обов’язково відбутися класичний конкурс.

  • Напередодні уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби — документи приймали до понеділка, 27 квітня, включно. 28 квітня мав відбутися конкурсний відбір. Згідно з інформацією Порталу вакансій державної служби, посадовий оклад встановлено на рівні 29 400 гривень.
  • 24 квітня Кабмін звільнив із посад голову Державної митної служби Максима Нефьодова і голову Державної податкової служби Сергія Верланова. Також звільнено заступників Нефьодова: Роберта Зелді, Дениса Шендрика та Сергія Пєтухова.
  • Наприкінці березня ексглава Мінфіну Ігор Уманський заявив про можливі факти масштабної корупції в податковій і митній службах. Він вимагав відставки Верланова і Нефьодова. Також він запевняв, що про корупцію у відомствах знає премʼєр Денис Шмигаль. 30 березня Рада звільнила Уманського.