Під Кабміном підприємці вимагають дозволити їм працювати під час карантину. Поліція посилює заходи безпеки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Зранку 29 квітня під стінами Кабміну, на вул. Грушевського почалася акція протесту підприємців з вимогою послабити карантинні обмеження. Про це повідомляє Укрінформ.

Підприємці вимагають від уряду дозволити малому і мікробізнесу під час карантину працювати з дотриманням санітарних вимог. Також учасники мітингу вимагають забезпечити рівні вимоги до роботи для всіх торгових мереж і закладів харчування.

За даними видання, під будівлею Кабміну зараз перебувають кілька сотень митингувальників. Вони вимагають, щоб до них вийшли представники уряду.

Учасники приїхали на машинах з усієї Україні та стали у два ряди, повідомляє «Суспільне». Представники правоохоронних органів викликали евакуатори, щоб прибрати машини з проїзної частини, через що між представниками Нацгвардії та учасниками протесту відбувся конфлікт.

Підприємці приїхали під Кабмін на автомобілях, на яких розміщені написи проти карантину, зокрема «Карантин один для всіх чи вибірково?», «Ще день вашої турботи — і нас не стане».

Протестувальники стверджують, що не представляють жодну партію, партійної символіки немає.

Через акцію протесту поліція посилила заходи безпеки у центральній частині міста. Правоохоронці закликають організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства та карантинних обмежень і не порушувати громадський порядок, повідомили у пресслужбі Нацполіції Києва.