Уряд 29 квітня розгляне відкриття продовольчих ринків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

До кінця поточного тижня в Україні можуть поновити роботу 280 продовольчих ринків.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

На нараді з президентом Володимиром Зеленським премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу 29 квітня, «щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня».

Своєю чергою Зеленський підкреслив, що продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, тому «потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно». «Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», — наголосив президент.

Пізніше у Telegram Шмигаль написав, що відкриття ринків стало можливим завдяки тому, що Міністерство охорони здоровʼя та Мінекономіки розробили чіткі критерії роботи та алгоритм контролю. Він також додав, що за порушення вимог буде встановлена відповідальність, аж до закриття ринків на певний період.

  • Напередодні близько 300 фермерів перекрили вʼїзд на Антонівський міст, який веде до Херсона, з вимогою відновити роботу оптового ринку в селі Великі Копані, який є найбільшим в області.
  • 31 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило місцевій владі відкрити продуктові ринки за умови дотримання чітких вимог на період карантину. Зокрема, не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгової площі, із дотриманням відстані між покупцями в чергах щонайменше 1,5 м.
  • Пізніше головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко скасував власну постанову, якою дозволялася робота продуктових ринків під час карантину, через численні порушення.