ДБР завершило розслідування проти Пашинського. Екснардепу загрожує до 8 років увʼязнення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань завершило провадження проти колишнього нардепа Сергія Пашинського, якого звинувачують у вогнепальному пораненні жителя Київщини Вʼячеслава Хімікуса.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Адвокатам Пашинського повідомили про завершення досудового розслідування та надали доступ до його матеріалів. Після цього обвинувальний акт скерують до суду. У разі доведення провини Пашинському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Справа Пашинського

31 грудня 2016 року на трасі в одному з сіл Київської області стався словесний конфлікт між народним депутатом Пашинським і місцевим мешканцем Вʼячеславом Хімікусом. Останній внаслідок інциденту отримав кульове поранення ноги. Під час розслідування нардеп стверджував, що це був самозахист, оскільки Хімікус нібито вдарив його по голові пляшкою. За версією пораненого, зброю депутат застосував невиправдано. Після двох років розслідування потерпілий Хімікус сам став підозрюваним. У листопаді 2018 року поліція оголосила йому підозру в хуліганстві в цій справі, а Пашинському повернули його пістолет.