Telegram анонсував групові відеодзвінки і створив каталог безплатних стікерів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Месенджер Telegram анонсував створення функції групових відеодзвінків, яка має запрацювати до кінця 2020 року. Також розробники Telegram створили каталог, де можна переглядати та шукати понад 20 тисяч безплатних стікерів.

Про це повідомляється у блозі компанії.

«Самоізоляція підкреслила необхідність надійного інструменту відеозвʼязку. Додатки або безпечні, або зручні для використання, але не обидві ці якості одночасно. Ми хотіли б це виправити і зосередимося на тому, щоб забезпечити безпечні групові відеодзвінки у 2020 році», — йдеться в повідомленні.

У компанії повідомили, що через пандемію аудиторія Telegram досягла 400 мільйонів користувачів — на 100 мільйонів більше, ніж у 2019 році. Щодня в месенджері реєструються щонайменше 1,5 млн осіб.

У Telegram зʼявилися ще деякі нововведення. У версії для Android оновився дизайн меню і зʼявилися анімовані іконки. Для macOS зʼявилася бічна панель папок з іконками, як у Telegram Desktop. Емодзі «дартс» стала анімованою, а редактор фотографій тепер дозволяє малювати поверх зображення під час відправлення файлу чи редагування.