Telegram дозволив приховувати свій номер телефону в налаштуваннях месенджера

Дата:

Месенджер Telegram змінив налаштування конфіденційності та дозволив користувачам приховувати свої номери телефонів. Про це повідомляється в офіційному блозі месенджера.

Приховати номер телефону можна наступним чином: у налаштуваннях приватності потрібно вибрати опцію «номер телефону» і встановити для параметра «хто може бачити мій номер телефону» значення «ніхто».

«Бабель»

Після цього зʼявиться нова опція — «хто може знайти мене за моїм номером». Якщо активувати значення «мої контакти», то випадкові користувачі, які додали ваш номер в контакти, не зможуть поєднати Telegram-профіль з особистим номером телефону.

Оновлення було розроблено на тлі масових протестів у Гонконзі. Передбачалося, що влада могла отримати базу мобільних телефонів учасників акцій, які координували свої дії через соціальні мережі та месенджери.

  • 2 вересня в Гонконзі мітингувальники заблокували метро, а студенти оголосили двотижневий бойкот.
  • Гонконгські протестувальники роблять собі тату. Один з місцевих художників пропонує протестні тату безкоштовно — він малює стилізовану парасольку, яка стала символом акцій проти центральної влади країни.