В Україні за добу коронавірус виявили ще у 343 людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Станом на 09:00 19 квітня в Україні 5 449 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу зафіксували 343 нові випадки. Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

На амбулаторному лікуванні наразі перебувають 3 617 пацієнтів, зокрема 273 дитини. Усього шпиталізували 1 832 особи, із них 85 дітей.

Уже 347 людей одужали від коронавірусу, з них 14 дітей.

Загалом в Україні 141 людина померла від коронавірусу: 75 чоловіків і 66 жінок. Серед померлих переважають люди віком від 50 років.

У лавах Збройних сил за добу коронавірус виявили ще у трьох військових. Зокрема, захворів 1 військовий у Вінниці, 1 у Чернівецькій області й один службовець ЗСУ на Львівщині. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, вони отримують необхідне лікування.

Загалом у ЗСУ 32 випадки коронавірусу, двоє військових одужали, двоє померли.

  • 2 квітня в Україні затвердили єдиний протокол лікування коронавірусу. Протокол потрібен, щоб законно лікувати хворих за єдиною схемою. Усі препарати проходять клінічні випробування, їхня ефективність не доведена — але вакцини або препарату для лікування коронавірусу з доведеною ефективністю ще взагалі не існує.
  • Із 6 квітня в Україні посилили карантин — тепер зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами. Заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин.
  • Премʼєр-міністр Шмигаль представив3 етапи виходу країни з карантину.