В Україні у травні можуть помʼякшити карантин. Якщо не буде великої хвилі захворюваності

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Якщо в Україні не буде великої хвилі захворюваності на коронавірус, карантин почнуть помʼякшувати у травні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«З урядом 24 числа ми вийдемо на комунікацію з людьми, із суспільством. Люди зрозуміють, які заходи карантину будуть пом’якшені. Чому? Тому що частково людей треба буде відпускати на роботу. Частково, як вам і казав, ті галузі, які дуже для нас важливі, будуть відкриватися», — заявив Зеленський.

За його словами, у травні можливі часткові пом’якшення і щодо транспорту. «Такі речі будуть, якщо не буде великої хвилі [захворюваності]», — додав президент.

  • Із 6 квітня в Україні посилили карантин — тепер зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами. Заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин.
  • 8 квітня уряд змінив карантинні обмеження: для деяких українців віком від 60 років ізоляція необовʼязкова.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя рекомендувала Україні продовжити дію карантину. Премʼєр Денис Шмигаль прогнозує, що режим карантину буде продовжено до початку травня.
  • Шмигаль представив основні 3 етапи виходу країни з карантину через епідемію коронавірусу.