У Дніпрі на священника УПЦ МП склали протокол, а біля його храму знайшли снаряд. Віряни закидали рятувальників камінням

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція Дніпра склала адміністративний протокол стосовно священника Сергія храму Святого Пантелеймона (УПЦ Московського патріархату), який під час карантину причащав людей в ході освячення верби.

Відео зі служби у дворі храму було опубліковано місцевим жителем, який розповів, що віряни не дотримувалися дистанції, багато хто був без масок, а сам священник причащав людей однією ложкою.

Місцевому виданню «Наше Місто» священик заявив, що відео — чиста провокація.

«Віряни зібралися біля храму, вони всі були в масках, всі були на відстані один від одного. Цей чоловік, який прийшов на свято, прийшов з метою провокації. Подивіться, яке він зняв відео. Звідкись здалеку, хтось щось робить, священник причащає. Він не показав, що ложка дезінфікується після кожного причасника. Його мета була провокація, він свого домігся. У нас у храмі суворий карантинний режим», — розповів він.

Як пише «Радіо Свобода», вже 14 квітня біля храму знайшли артснаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни. Його виявили під час земельних робіт, які почали після скарг мешканців на аварійну водопровідну трубу.

На місце прибули рятувальники ДСНС, але віряни почали закидати їх камінням. Вони заявили, що снаряд був підкинутий. Піротехнічна група зрештою вивезла боєприпас на спецмайданчик для знешкодження.