Аваков: На трьох священників склали адмінпротоколи за натовпи у Вербну неділю

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На трьох священнослужителів, які допустили скупчення людей у церквах у Вербну неділю, поліцейські склали адмінпротоколи щодо порушення карантину. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter.

«Безвідповідальність і неповага до людського здоровʼя не має до Бога ніякого відношення! Церковникам у трьох випадках поліцією винесені адмінштрафи. Ще по 12-ти — матеріали вивчаються», — повідомив Аваков.

«У нас свобода совісті, але майте ж совість», — звернувся міністр до священників.

За даними МВС, на Вербну неділю по всій країні відбулося понад 14,5 тисячі богослужінь, у них взяли участь майже 127 тисяч людей. При цьому, як наголошують в Офісі президента, минулого року до храмів прийшли майже 3 млн людей.

Найчисельніші відправи відбулися у Західній Україні — у Львівській, Волинській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Богослужіння відбувалися як при відкритих храмах із обмеженим доступом не більше 10 осіб, так і на прилеглих територіях. У МВС кажуть, що переважно релігійні заходи проводилися із дотриманням обмежень. Але поліція зафіксувала порушення карантину у Рівненській, Чернівецькій, Миколаївській, Херсонській, Луганській, Полтавській та Київській областях.