У Житомирі церква Московського патріархату причащала людей, попри карантин

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Житомирі, у Спасо-Преображенському соборі (Московський патріархат) священики правили службу і причащали людей, попри карантин.

Як повідомляє місцеве видання «Житомир.info», службу провели перед входом до храму на честь свята Благовіщення, однак більшість карантинних заходів було проігноровано.

Священники просили людей тримати дистанцію, одягати маски і розходитися відразу після служби. Незважаючи на заклики, частина віруючих маски не одягли та юрмилися біля священника.

Судячи з фотографій, священнослужителі теж не одягали маски і причащали людей з металевого посуду, а не одноразового.

У поліції заявили, що попередили священників про порушення і нагадали про заборону масових заходів. Правоохоронцям відповіли, що храми «ніхто не закривав», і службу з причастям продовжили.

Поліція нікого не затримувала. Про складання адміністративних протоколів у поліції не повідомили.

  • Із 6 квітня рішенням Кабміну в країні був введений посилений режим карантину через поширення коронавірусу. Постановою заборонено перебувати у громадських місцях без масок, ходити по вулицях більше ніж по двоє, виходити без документів, перебувати в парках тощо.
  • У кінці березня Православна церква України та Українська греко-католицька церква закликали вірян не відвідувати храми через пандемію і незабаром перейшли на онлайн-служби. УПЦ Московського патріархату рекомендації віруючим стала давати пізніше, а намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло відкрито закликав ходити в храми та причащатися, незважаючи на поширення вірусу.
  • 6 квітня в Києво-Печерській Лаврі зафіксували чотири випадки інфікування коронавірусом.