ДБР: Слідство не просило суд дозволити затримання Чорновол

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Правоохоронці не зверталися до суду по дозвіл на затримання екснардепки Тетяни Чорновол. Про це повідомляється на сторінці Державного бюро розслідувань у Facebook.

У бюро пояснили, що затримати Чорновол після оголошення підозри без дозволу слідчого судді неможливо. «По такий дозвіл на затримання сторона обвинувачення не зверталася», — йдеться в повідомленні. У бюро також підкреслили, що Чорновол не обвинувачують в організації чи участі в масових протестах.

  • Уранці 10 квітня Чорновол повідомила, що до неї прийшли з обшуком у «справі Майдану». Слідчі Держбюро повідомили Чорновол про підозру в умисному заподіянні смерті, скоєному за попередньою змовою групою осіб (п. п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 КК).
  • Сама Чорновол заявила про невинуватість. Вона каже, що їй вручили підозру за вісьмома кримінальними статтями. У ДБР заявили, що Чорновол не могла нікого відволікати підпалом офісу Партії регіонів, бо саме в той час убивств на Майдані не зафіксували.
  • Слідчі ДБР і прокуратура Київської області звернулися в Печерський райсуд Києва із клопотанням про цілодобовий домашній арешт Чорновол.