Слідчі проситимуть суд про домашній арешт для Тетяни Чорновол

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Слідчі Державного бюро розслідувань і прокуратура Київської області звернулися в Печерський райсуд Києва із клопотанням про цілодобовий домашній арешт ексдепутата Тетяни Чорновол. Про це «Ґратам» повідомила в. о. прессекретаря обласної прокуратури Віта Блаженко.

За словами Блаженко, суд ще не призначив дату і час судового засідання.

Чорновол викликали на допит у ДБР на вівторок, 14 квітня. Вона заявила, що після допиту в ДБР її можуть взяти під варту і відвезти в Печерський суд.

«Маю інформацію, що після допиту в ДБР мене візьмуть під варту і відвезуть в Печерський суд», — написала Чорновол у Facebook.

У прокуратурі Київської області спростовують інформацію про намір взяти підозрювану під варту.

Згідно з текстом судового рішення про обшук, що раніше опублікувала Чорновол, справу про підпал і вбивство порушили 25 березня цього року.

  • Уранці 10 квітня Чорновол повідомила, що до неї прийшли з обшуком у «справі Майдану». Слідчі Держбюро повідомили Чорновол про підозру в умисному заподіянні смерті, скоєному за попередньою змовою групою осіб (п. п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 КК).
  • Сама Чорновол заявила про невинуватість. Вона каже, що їй вручили підозру за вісьмома кримінальними статтями.
  • У ДБР заявили, що Чорновол не могла нікого відволікати підпалом офісу Партії регіонів, бо саме в той час убивств на Майдані не зафіксували.
  • Глава МВС Арсен Аваков негативно відреагував на вручення підозри Чорновол і послав до біса першого заступника директора ДБР Олександра Бабікова. Аваков повʼязав підозру Чорновол із помстою експрезидента Віктора Януковича, адвокатом якого раніше був Бабіков.
  • Згодом НАЗК підтвердило, що Бабіков захищав Януковича та має приватний інтерес у «справі Майдану».