ДБР: Чорновол не могла нікого відволікати підпалом офісу Партії регіонов

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Держбюро розслідувань заявили, що екснардеп Тетяна Чорновол не могла нікого відволікати підпалом офісу Партії регіонів, бо саме в той час убивств на Майдані не зафіксували. Про це йдеться в заяві ДБР у Telegram.

У Держбюро вважають, що Чорновол «маніпулює думкою суспільства».

«Підпал партійного офісу відбувся у проміжок часу між 11 та 12 годинами. Крім того, згідно повного списку вбитих під час Євромайдану [...] вогнепальні поранення Кіщуку Володимиру, Сердюку Ігорю та Шаповалову Сергію спричинені 18.02.2014 з 13:50 по 14:05 [...] Тоді як смерть Захарова Володимира, в умисному вбивстві якого підозрюється Чорновол, настала в цей день до 13:00», — йдеться в заяві ДБР.

«Ці факти свідчать про те, що станом на момент підпалу […], у проміжок часу з 11 до 12 години жодних вбивств на вул. Інститутській та Кріпосному провулку в Києві зафіксовано не було. Тому підозрювана Чорновол фізично не могла відволікати нікого від вчинення вбивств», — йдеться в заяві ДБР.

Раніше Чорновол розповіла, що підпалом офісу Партії регіонів разом зі своїм чоловіком намагалася відволікти увагу силовиків, щоб врятувати майданівців. Вона каже, що це спрацювало — вони «відтягнули на себе тітушок».

«Чи підпалювала я офіс Партії регіонів? Так. Я вважала це тактичним кроком […] Чи причетна я до вбивств? Ні, мої руки не у крові», — наголосила Чорновол.

  • Уранці 10 квітня Чорновол повідомила, що до неї прийшли з обшуком у «справі Майдану». Слідчі Держбюро повідомили Чорновол про підозру в умисному заподіянні смерті, скоєному за попередньою змовою групою осіб (п. п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 КК).
  • Сама Чорновол заявила про невинуватість. Вона каже, що їй вручили підозру за вісьмома кримінальними статтями.
  • Глава МВС Арсен Аваков негативно відреагував на вручення підозри Чорновол і послав до біса першого заступника директора ДБР Олександра Бабікова. Аваков повʼязав підозру Чорновол із помстою експрезидента Віктора Януковича, адвокатом якого раніше був Бабіков.
  • Згодом НАЗК підтвердило, що Бабіков захищав Януковича та має приватний інтерес у справах Майдану.